Latinščina skozi pregovore in izreke

"Carpe diem, quam minimum credula postero"

"Izkoristi dan, čim manj zaupaj jutrišnjemu."


Tečaj za razumevanje in spoznavanje niti ne tako mrtvega jezika.

V sklopu prvega 60-urnega začetnega tečaja latinskega jezika slušatelji skozi latinske pregovore in izreke spoznavajo osnovne jezika –deklinacije in konjugacije ter se seznanijo z njegovimi osnovnimi slovničnimi strukturami. Slušatelji spoznavajo tudi latinske besede in izraze, ki se uporabljajo še danes v medicini, pravu, botaniki ipd.

Tečaj latinskega jezika je primeren za vsakogar, ki želi obogatiti svoj besedni zaklad,saj imajo številne besede vseh evropskih jezikov svoj izvor ravno v latinščini.

Tečaj je koristen za vse, ki želijo razširiti splošno kulturo in se radi učijo tujih jezikov, saj so korenine zahodne civilizacije ravno v latinskem jeziku, obenem pa je latinščina tudi osnova za učenje in razumevanje strukture evropskih jezikov, predvsem romanskih jezikov – italijanščine, francoščine, španščine, portugalščine, romunščine, ki iz latinščine tudi izhajajo.

PRIPOROČLJIVO ZA: Tečaj je priporočljiv za bodoče študente prava, medicine, jezikov, ipd. saj se strokovna terminologija omenjenih ved v veliki meri poslužuje latinskih izrazov.

KDAJ: popoldne – dan po dogovoru med slušatelji in predavateljico

LITERATURA: skripta in praktični primeri.

PRIČETEK: konec oktobra in konec januarja

OBSEG: 60 ur (teorija in prakse) 

CENA: 380 € (brez vključenega DDV) za plačilo: 464 €

PRIJAVA: do zapolnitve skupine