O zavodu

Poklicni center Obala je osrednji poklicno izobraževalni center južne Primorske. Nastal je iz potrebe po pridobivanju nacionalnih poklicnih kvalifikacij. Kasneje se je njegova dejavnost razširila še na druga področja izobraževanj, ki so nastala iz potreb delodajalcev.

V času delovanja je PCO počasi pridobil številna dovoljenja za preverjanje in ugotavljanje usposobljenosti tako za nacionalne poklicne kvalifikacije kot za druge vrste formalnega in neformalnega izobraževanja. Zelo ponosni smo, da lahko rečemo, da smo eden izmed redkih centrov, ki lahko ponudi tako širok spekter izobraževanj in preverjanj znanj z različnih področij.

V PCO delujemo v skladu z načelom, da niti najboljša ponudba ne more biti dovolj dobra, če za njo ne stoji usposobljen strokovni kader. Naš kader to zagotovo je! Nekateri naši pedagogi so bili člani Delovnih skupin za pripravo revizij katalogov standardov strokovnih znanj in spretnosti, so avtorji strokovne literature, ki jo prejmete na izobraževanjih ali pa preprosto strokovnjaki iz prakse, ki svoje znanje z veseljem delijo bodočim generacijam strokovnjakov na določenih področjih.

Želimo si, da se v Poklicnemu centru Obala počutite domače in znanje, ki ga pridobite, postane nekaj zanimivega in preprostega, zato se z vašimi idejami in pripombami kar obrnite na nas ali naše pedagoške delavce, saj se bomo le tako lahko potrudili, da bi Vam bilo čim bolj udobno in da bi Vaš napredek bil čim večji. 

Obilo zabavnih in poučnih trenutkov vam želimo v naši družbi!

PCO - Poklicni center Obala
Ulica IX. korpusa 24a
6310 Izola
Davčna številka: 33611696
TRR: 1010-0005-2159-020 odprt pri Banki Koper